Łatwe kwartety smyczkoweAranżacje wychodzą na przeciw oczekiwaniom szkoły muzycznej I stopnia i ogniska muzycznego
15,99 zł32 str. A4
sklep muzyczny
sklep muzyczny
 Smyczkowo.pl » Muzyka » Repertuar

Uliczne granie

Dział poświęcony repertuarowi, nutom, nagraniom

Postprzez izahe » 8 cze 2010, o 13:15

Raczej nowych rzeczy:P Pieniędzy jeszcze nigdy nie bralam:P
weź moje skrzypce i zagraj tak jak ja...
izahe
Moderator

Pochwały: 5

Postprzez Kafar » 8 cze 2010, o 16:22

Pewnie ciuchów...
Ktoś ma jakieś aktualne doświadczenia z grania w okolicach śląska?
Kafar
Administrator

Postprzez maaniek » 8 cze 2010, o 20:19

dobre pytanie, bo planuję grać przez ostatni tydzień czerwca w tutejszym regionie ;) chodzi mi głównie o kwestie pozwoleń na granie - gdzie nie trzeba? ;)
skrzypce to kumple, nie żarcie.
maaniek

Postprzez Spiewajace Skrzypce » 8 cze 2010, o 20:53

W Polsce grałam tylko w Krakowie - były miejsca, gdzie można było grać i takie, gdzie od razu pojawiała się straż miejska. No i najlepsze miejscówki były okupowane przez Ukraińców, którzy w tych miejscach spali nawet, żeby im nikt nie zajął ;) Na Śląsku chyba nie ma nigdzie problemu - w Katowicach widuję ludzi w wielu miejscach i często tych samych, więc chyba nikt się nie czepia. Najlepszy sposób to sprawdzić na własnej skórze ;)
spiewajace.skrzypce@gmail.com
www.spiewajaceskrzypce.pl
Spiewajace Skrzypce

Postprzez Tokyonobiora » 8 cze 2010, o 21:02

Ja z zespołem graliśmy w Stuttgarcie w Niemczech. Mieliśmy trochę tremę, bo nie było wiadomo, czy można czy nie. Ale przekonaliśmy się o tym w bardzo stresujący sposób. W trakcie grania utworu przed samym nosem przejechała nam niemiecka policja. I nie zareagowali. Więc albo można, albo nie graliśmy tak źle, żeby nas wyrzucać ;p
Liście
Padają na kamień
Koło wody.
Tokyonobiora

Postprzez martii » 11 cze 2010, o 11:05

izahe ja w przyszłości baaardzo chętnie. ;) (choć w graniu nie dorastam Ci pewnie do pięt, ale może jeszcze się wyrobię i ty mnie czegoś nauczysz w czasie drogi haha ;pp)

no ale na prawdę.. zazdroszczę wam tych wszystkich doświadczeń i w przyszłości chciałabym i ja pochwalić się tego typu przeżyciami... ;]
"Marzenie chwila ulotna... Taka mała bańka mydlana uleci, narobi frajdy
i pęknie pozostawiając smutek na twarzy dziecka"
martii

Postprzez bielka » 14 cze 2010, o 18:24

Ja też gram w Krakowie :) Rok temu w wakacje grałam z dwoma koleżankami na Floriańskiej i na Grodzkiej. Teraz, kiedy chcemy stanąć na tych ulicach zawsze przyczepi się straż miejska i musimy się wynosić. Najgorsze jest to, że co inni strażnicy miejscy to mówią zupełnie co innego: Jedni, że możemy grać na wszystkich innych ulicach, ale nie na Floriańskiej i na Grodzkiej, jedni, że możemy grać na Floriańskiej tylko nie możemy stać za blisko, bo zawadzamy drogę, a jeszcze inni twierdzą, że nie możemy grać na absolutnie żadnej ulicy wokół rynku. Lecz my na to nie zważamy. Ostatnio stoimy niedaleko ratusza i jest całkiem nieźle. Nasz średni zarobek to 50zł na łebka za dwie godziny ;-) Miałyśmy raz sytuację, że stanęłyśmy na Floriańskiej jakoś na początku marca. Przyznam, że było dość ekstremalnie, ponieważ było strasznie zimno, ale dałyśmy radę. :-D
bielka

Postprzez syska20 » 30 mar 2011, o 13:51

Witam,
Ukończyłam szkołę muzyczną II stopnia, aktualnie studiuję w łodzi i poszukuję 2 odważnego skrzypka/ skrzypaczki i nie tylko:-)do wspólnego muzykowania, chetnie bym załozyła zespół, a teraz póki ciepło pograła na streecie,pisze się ktoś?
pozdrawiam
syska20

Postprzez Violinistka » 21 sie 2011, o 23:19

Jak aktualne, to z chęcią ;) Od września siedzę w Łodzi.
Violinistka

Postprzez smyczek24 » 29 sie 2011, o 15:14

O ja też bym chciała :)
http://www.4shared.com/file/8c4ImTFi/Koobrzeg_2011.html - zdjęcia
smyczek24

Reklama
Poprzednia strona

Powrót do Repertuar