Harmonia - Zbiór zadań i przykładówRozszerzenie dwutomowego podręcznika do Harmonii
32,00 zł68 str. B5, miękka oprawa
sklep muzyczny
sklep muzyczny
 Smyczkowo.pl » Muzyka » Muzycy, nurty muzyczne

Twój ulubiony instrumentalista

Dyskusje o nurtach muzycznych, kompozytorach, muzykach.

Postprzez jfk » 4 lip 2010, o 19:59

:-/ ;-)
"Knowing alto clef is like knowing a dying language."
jfk

Postprzez rzepola » 19 lip 2010, o 19:14

Nie chodzi w tym wypadku o mojego ulubionego instrumentalistę, ale czy moglibyście mi wytłumaczyć, dlaczego oni wszyscy TAK BARDZO się śmieją? Tzn. domyślam się, że chodzi o to, że fałszuje i w ogóle, ale czy jest w tym coś jeszcze?;>
http://www.youtube.com/watch?v=tGT5-MNg ... grec_index
Jeśli chcesz osiągnąć sukces, nie idź linią najmniejszego oporu, ale drogą maksymalnego doskonalenia.

If you think you can do it, or you think you can not - either way you are correct.

Otóż wydaje się, że spontaniczną, a zarazem najbardziej adekwatną odpowiedzią na piękno jest zachwyt.
rzepola
Moderator

Pochwały: 1

Postprzez jfk » 21 lip 2010, o 00:10

Heifetz imituje studenta, którego podobno słyszał na przesłuchaniu ("to będzie przesadzone, ale nie za bardzo!"), a reszta się śmieje, bo sądzą, że Heifetz tego od nich wymaga. :mrgreen: ;-)
"Knowing alto clef is like knowing a dying language."
jfk

Postprzez maryvno » 6 sty 2011, o 15:19

Ja ostatnio jestem zafascynowana Nigelem Kennedy. :)
maryvno

Postprzez riderwaite » 13 sty 2011, o 22:34

Z polskich skrzypków mi najbardziej odpowiada Katarzyna Duda. Znakomicie opanowany warsztat, indywidualność. Wnosi to coś do utworów, które gra, ożywia je nie wypaczając ich wartości, przekazu. Można powiedzieć, że charyzmatyczna skrzypaczka. Gra całą sobą i widać, że w pełni się temu oddaje. Poza tym cenię Krzysztofa Jakowicza i Konstantego Andrzeja Kulkę, choć do sposobu bycia tego ostatniego można mieć szereg zarzutów.
Z zagranicznych Midori, za warsztat i nieskazitelność. Anne Akiko Meyers, może być i Sarah Chang.
riderwaite

Postprzez altowiolistka » 4 mar 2011, o 01:43

Sarah Chang to absolutna bogini skrzypiec! Nie wiem, czy z jej pokolenia mam drugiego takiego idola... chyba nie. Poza tym ona jest taka cudownie normalna jak się wypowiada w tych wszystkich wywiadach, jej gra jest tak naturalna, niewymuszona - no po prostu ją uwielbiam :) i poza względami muzycznymi: jest piękna i bardzo lubię na nią patrzeć jak gra, a do tego tak jak ja uwielbia wysokie obcasy :D
www.archetti.pl
altowiolistka

Postprzez rzepola » 2 maja 2011, o 22:42

http://www.youtube.com/watch?v=JCrHdMnHGu4 - kocham go. Nie mam pojęcia, jak to się stało, że przegrał Wieniawskiego z Baevą...
Jeśli chcesz osiągnąć sukces, nie idź linią najmniejszego oporu, ale drogą maksymalnego doskonalenia.

If you think you can do it, or you think you can not - either way you are correct.

Otóż wydaje się, że spontaniczną, a zarazem najbardziej adekwatną odpowiedzią na piękno jest zachwyt.
rzepola
Moderator

Postprzez Derry » 7 lip 2011, o 03:20

Z innej beczki... Aria Asia... Kocha to co lubi i robi to co lubi :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=Cn6P6b5MkhQ

Nigdy nie widziałem jej nie uśmiechniętej na scenie... I to jest świetne... Ta radość, która aż emanuje z jej utworów :)
GG: 9601799
E-mail: derry@poczta.onet.pl

Muzyka budzi w sercu pragnienie dobrych czynów.
Pitagoras :)
Derry

Postprzez Agugu99 » 7 lip 2011, o 13:45

Ja lubię słuchać Wiktora Kuzniecowa.
Byłam na wielu jego koncertach:)
Agugu99

Postprzez Anzelma112 » 9 lip 2011, o 23:18

Bardzo lubię Jelonka i Emilie Autumn.
Vanessa-Mae i David Garrett są na drugim miejscu ;)
Anzelma112

Postprzez Sherlock » 20 sie 2011, o 22:46

Jeśli chodzi o skrzypce to...
Uwielbiam Heifetza ^^
Absolutnie. Bezwarunkowo.

Ale instrumentalista to przecie nie tylko skrzypek ;-)
przeto oznajmiam:
Z pianistów to nie mogę się nasłuchać Blechacza. Jego genialna artykulacja mnie rozwala.
http://jerzynka.deviantart.com/
Sherlock

Postprzez rzepola » 27 sie 2011, o 12:18

Czytałam o nim kilka artykułów. Przekracza granice rozsądku: http://www.youtube.com/watch?v=cH0bydhbWPM .

rzepola
Moderator

Reklama
Poprzednia strona

Powrót do Muzycy, nurty muzyczne