Gamy - pasaże - dwudźwieki na skrzypceGamy i pasaże w ukladzie trzyoktawowym w pełnym zakresie oraz czterooktawowym dla tonacji G, g, As, gis, A, a, B, b, H, h
29,00 zł56 str. A4, miekka oprawa
sklep muzyczny
sklep muzyczny
 Smyczkowo.pl » Muzyka » Repertuar

Teraz ja! - czyli nasze nagrania

Dział poświęcony repertuarowi, nutom, nagraniom

Postprzez nik-t » 18 sie 2011, o 16:08

jak długo już grasz? czy dobrze słyszę że w tle jest jakiś "podkład"? czy też moja głowa sobie to roi?
nik-t

Postprzez agatha26 » 18 sie 2011, o 22:32

Dziękuję Rzempola:)
Fakt, następnego nagrania nie będę juz modyfikowała. Ocenisz wtedy jak tam moj nadgarstek itp. No własnie, z tą gorną połową smyczka jest problem, bo smyk gdzies tam ucieka co powoduje zły dźwięk, jak nad tym panowac?
Nauczycielka dopiero przed samymi wakacjami wręczyła mi dwie etiudy. Jedną chwilę poćwiczyłam z nią- teraz się nad nią męczę, drugą zaczęłam ale nie potrafię skonczyc. Przez caly ten rok nie grałam zadnych wprawek ani etiud. Szlam na lekcję z nadzieją ze otrzymam jakis fajny repertuar a tu nici. Sama więc szukałam nut, grałam np.Sarabandę -Bohm'a, utwory z ksiazek Suzuki od 1-2 a 3-cią czesc przerobilam w sumie sama, wzięłam się teraz za koncert Vivaldiego a-moll pochwalę się nim we wrzesniu nauczycielce, gram sobie tez czardasz Curciego-nuty dostałam od naszej forumowiczki... Tak więc od nauczycielki nie dostalam prawie nic ciekawego.... Bardzo ją lubię, ale wolałabym zeby powazniej mnie traktowała:( Minął caly rok a ja nie mam się czym popisac....wrrrrr

Nik-t bardzo dobrze słyszysz, w tle puscilam sobie akompaniament, słabo go słychac, bo leci z laptopa i nie dalo sie głośniej. Gram od wrzesnia po 20letniej przerwie, poniewaz jako dziecko troche pogrywałam, ale dopiero teraz dorosłam do tego instrumentu:)
agatha26

Postprzez rzepola » 18 sie 2011, o 22:46

agatha26 napisał(a):Ocenisz wtedy jak tam moj nadgarstek itp.

Może niekoniecznie JA ocenię, bo gram dopiero dwa lata. Mogę coś tam próbować pomóc, ale nie ręczę za jakość. Aż mi głupio, że to tak zabrzmiało jakbym czuła się uprawniona do oceniania innych :oops: .
agatha26 napisał(a):... smyk gdzies tam ucieka co powoduje zły dźwięk...

W którą stronę ucieka? W którym momencie? Jeżli przy graniu przy żabce to pewnie nie wyginasz nadgarstka odpowiednio, a jeśli nie, to powiedz dokładniej, co jest nie tak.
Co do etiud - chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby właśnie zaprezentowanie filmów Twoich ich wykonań żebyśmy mogli się wypowiedzieć i pomóc - takie coś w stylu wirtualnej lekcji, skoro nauczycielka zawodzi albo, skoro ma zwyczajnie wakacje. Rozumiem, jednak, że w momencie, gdy coś nie wychodzi, takie przełamanie się jest trudną decyzją i czasami wręcz niewykonalną. Jeśli tak, to może chociaż pokaż nam do nich nuty, powiedz, która jest która, z czym masz problem, co o nich myślisz, czego próbowałaś, itp. Na pewno postaramy się doradzić. W dziale edukacja jest nawet temat "Etiudy" i serdecznie do niego zapraszam :-) .
Jeśli chcesz osiągnąć sukces, nie idź linią najmniejszego oporu, ale drogą maksymalnego doskonalenia.

If you think you can do it, or you think you can not - either way you are correct.

Otóż wydaje się, że spontaniczną, a zarazem najbardziej adekwatną odpowiedzią na piękno jest zachwyt.
rzepola
Moderator

Pochwały: 1

Postprzez agatha26 » 19 sie 2011, o 00:17

E tam wcale tak nie zabrzmiało:) A ja tam lubię byc oceniana. Co do smyka to nie zawsze "biegnie" równolegle do podstawka. Piszesz ze Ty rowniez masz problem z graniem tą czescia smyczka,co masz na mysli?
Dzięki za wszelkie rady, zmykam do działu etiud:)

EDIT: Jakaś cisza tu nastała, nikt się nie pokazuje.... W takim razie specjalnie dla Was:) Sonata 6 Paganiniego

http://www.youtube.com/watch?v=4z7hCA3IshM

Nie jesteś nowa na forum, masz już kilka miesięcy i postów stażu, także powinnaś wiedzieć, że pisanie jednego posta pod drugim jest tu zabronione. Dostajesz ostrzeżenie. W przyszłości proszę przyłożyć większą wagę do przejrzystości swoich wiadomości. rzępoła
agatha26

Postprzez mycha_violin » 7 lis 2011, o 20:05

OMG ;P agatha 26 fajnie grasz ;)
Skrzypce, których muzyka działa kojąco ma moją duszę, były kiedyś drewnem kaleczonym przez ostre dłuta.
mycha_violin

Postprzez Namizawa » 7 lis 2011, o 22:09

Ok. http://www.youtube.com/watch?v=GJ7BsFzZLxM&feature=feedu

Od razu dodam,że miejscami są potknięcia w "tekście".Tak mądrze stanęłam że sobie skrzypcami nuty zasłaniałam ;p A drugi raz już nie chciało mi się nagrywać :-P
Every time you write parallel fifths, Bach kills a kitten.

Skrzypce są nagie. Mają chude ramionka. Niezdarnie chcą się nimi
zasłonić. Płaczą ze wstydu i zimna. Dlatego. A nie, jak twierdzą recenzenci
muzyczni, żeby było piękniej. To nieprawda. Z.Herbert
Namizawa

Pochwały: 4

Postprzez agatha26 » 7 lis 2011, o 23:41

mycha_violin napisał(a):OMG ;P agatha 26 fajnie grasz ;)

Dziękuję:)

EDIT: Bardzo mi się podoba Namizawo Twoj występ :)

Dostałaś już jedno ostrzeżenie za pisanie dwóch postów pod sobą. W celu edytowania swojego postu klikasz na przycisk EDIT. Dostajesz kolejne ostrzeżenie. rzępoła
agatha26

Postprzez Namizawa » 8 lis 2011, o 00:19

Dzięki :) Chociaż jak pomyślę co widać w tle tego filmiku to mnie kompletny wstyd nachodzi ale to tak poza tematem ;p
Swoją drogą Twoja sonata nie jest prosta,prawda? Pamiętam że chyba wspominałaś,że grałaś w dzieciństwie trochę.Szybko to do Ciebie wróciło,wygląda że skrzypce to kolejna rzecz z którą jest jak z jazdą na rowerze.Nie zapomina się jej na zawsze :)

Namizawa

Postprzez sledzik » 24 gru 2011, o 01:13

To ja na zakończenie tegorocznej współpracy z p. Bachem się ujawnię z sarabandą :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=ClTh3SHEKAI
http://chmil.deviantart.com/

Licence to Interpret
Starring: The Viola Player - agent 000, or even less...
"My name is Player, Viola Player"
sledzik

Pochwały: 2

Postprzez Namizawa » 25 gru 2011, o 21:12

Namizawa

Postprzez Derry » 26 gru 2011, o 03:02

Moje concertino <3 Co by powiedziała prof. Niesiołowska!? MYŚL O FRAZIE XD!
No i masz koszulkę z kursu! Lubię to <3!
GG: 9601799
E-mail: derry@poczta.onet.pl

Muzyka budzi w sercu pragnienie dobrych czynów.
Pitagoras :)
Derry

Postprzez agatha26 » 12 sty 2012, o 16:56

To ja Wam pokazę dwa utworki w duecie z moją nauczycielką:))

http://www.youtube.com/watch?v=6bWbaRnRBT4

http://www.youtube.com/watch?v=N0U4Th5xKzg
agatha26

Postprzez mgoplana » 13 sty 2012, o 13:26

Ślicznie te dueciki :-)
Zgłaszam się po nutki jeśli można mgoplana@gmail.com

A ja jeszcze troszkę kolędowo: zobaczcie jak radzą sobie dzieciaczki :-) http://www.youtube.com/watch?v=ww6v59bp8R4
mgoplana

Postprzez Veronica » 14 sty 2012, o 17:56

Aż miło posłuchać, zdolne dzieci :)
http://www.youtube.com/watch?v=VDeqc34osGk
Veronica

Postprzez Derry » 21 sty 2012, o 02:46

http://www.youtube.com/watch?v=Wkkot2Cr ... e=youtu.be

Strasznie nieczysto, ale już obiecałem.
Usprawiedliwić się tylko mogę niespodziewanym wzrostem publiczności, co mnie nieco zestresowało. Ale ćwiotka dostałem :P

Liczę następnym razem na inny repertuar (żwawszy?). Na pocieszenie: w środku to jeszcze brzmi na szczęście.
GG: 9601799
E-mail: derry@poczta.onet.pl

Muzyka budzi w sercu pragnienie dobrych czynów.
Pitagoras :)
Derry

Reklama
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Repertuar