ABC form muzycznychPodręcznik pomocny w opanowaniu umiejętności praktycznej analizy, jak i wiedzy teoretycznej
32,00 zł194 str. B5, miękka oprawa
sklep muzyczny
sklep muzyczny
 Smyczkowo.pl » Instrumenty » Altówka

Struny

Budowa altówki, strojenie altówki, akcesoria

Postprzez altowiolistka » 29 kwi 2010, o 12:24

ale to przecież chyba twoja sprawa na jakich strunach grasz, czy nie?... a z jakiej strony zamawiacie? bo ja kiedyś kupowałam przez gostrings.com i pamiętam, że tam było bardzo korzystnie :)
www.archetti.pl
altowiolistka

Pochwały: 1

Postprzez izahe » 29 kwi 2010, o 16:20

Wlaśnie z tej strony, kiedyś przewinela się na forum , ceny baaaardzo korzystne.:)
weź moje skrzypce i zagraj tak jak ja...
izahe
Moderator

Pochwały: 5

Postprzez maks » 29 kwi 2010, o 22:43

---
Ostatnio edytowano 31 mar 2011, o 22:35 przez maks, łącznie edytowano 1 raz
Kim jesteś i dlaczego interesuje Cię moja wiadomość?
maks

Postprzez izahe » 29 kwi 2010, o 23:29

Myślisz że się nie zgodzi? Przecież on też gra na Corelli.....! W czym problem?
weź moje skrzypce i zagraj tak jak ja...
izahe
Moderator

Pochwały: 5

Postprzez altowiolistka » 8 lip 2010, o 18:54

potrzebuję nowego kompletu i niby jestem zdecydowana na Pirazzi, ale bardzo korcą mnie Larsenki. Miał może ktoś z nimi do czynienia? Niekoniecznie altówkowymi, tak w ogóle pytam, bo jedyne co o nich słyszałam to "bardzo dobre", ale żadnych konkretów. Chodzi mi o ciepłe brzmienie, więc raczej chyba syntetyki, ale nie mogę się zdecydować na nic...
www.archetti.pl
altowiolistka

Postprzez Pecia » 11 lip 2010, o 22:54

przepraszam, ale wtrącę coś nie na temat. Więc ostatnio ,,skrzypi" mi struna A. Nawet jeśli dobrze oprę rękę i ,,wejdę w strunę". Co może być tego przyczyną? Nie wiem jakie to są struny, bo instrument jest wypożyczony ze szkoły, ale nie wydaję się one zbyt porządne :-D
Pecia

Postprzez Derry » 12 lip 2010, o 00:55

Może są już po prostu stare i trzeba wymienić, co? Albo zły wilk napada. Wtedy nakładasz na miejsce, gdzie struna leży na podstawku takie cuś co dają do strun plastykowe. A jak nie dają to kijowe struny :lol:
GG: 9601799
E-mail: derry@poczta.onet.pl

Muzyka budzi w sercu pragnienie dobrych czynów.
Pitagoras :)
Derry

Postprzez maks » 12 lip 2010, o 19:53

---
Ostatnio edytowano 11 sty 2011, o 00:29 przez maks, łącznie edytowano 1 raz
Kim jesteś i dlaczego interesuje Cię moja wiadomość?
maks

Postprzez Derry » 13 lip 2010, o 01:03

To "coś plastikowe" i tak działa na wilki, bo ich nie ma ;p Mimo że nie służy do tego to spełnia taką rolę (bynajmniej u mnie ^^). Ale już siedzę cicho, bo nie jestem altowiolistą... Eee... To nie mój dział. Zmywam się!
GG: 9601799
E-mail: derry@poczta.onet.pl

Muzyka budzi w sercu pragnienie dobrych czynów.
Pitagoras :)
Derry

Postprzez tijgertje » 13 lip 2010, o 19:29

altowiolistka napisał(a):potrzebuję nowego kompletu i niby jestem zdecydowana na Pirazzi, ale bardzo korcą mnie Larsenki. Miał może ktoś z nimi do czynienia? Niekoniecznie altówkowymi, tak w ogóle pytam, bo jedyne co o nich słyszałam to "bardzo dobre", ale żadnych konkretów. Chodzi mi o ciepłe brzmienie, więc raczej chyba syntetyki, ale nie mogę się zdecydować na nic...

U nas (w wiatrakowie znaczy) sporo ludzi gra na Larsenach, bo maja dobry stosunek ceny do jakosci i sa to dobre struny szkolne. Sama gram na wiolonczeli i nauczycielka polecila mi struny Evah Pirazzi, kupilam solowe i w szoku bylam, jakie niesamowite brzmienie ma moja malutka wiolonczela. zamawialam z podanego wyzej sklepu gostrings, polecam. wychodzi w sumie prawie polowe taniej niz w Holandii, wysylaja w kopercie jako upominek, dzieki czemu nie trzeba oplacac cla, stad znacznie nizsza cena niz w europie. Przesylka do mnie dotarla w jakis tydzien chyba, a struny sa suuuper.
tijgertje

Postprzez sledzik » 13 lip 2010, o 21:42

Właśnie, taką mam niełatwość, że moje 2 komplety strun są dosyć stare, jeden ma 4 lata, prawie nie używany, ale nie podoba mi się brzmienie (był razem z altówką, pewnie jakiś szajs, D mi już pękła), drugi ma jakoś z 6 i jest dość mocno zajechany. Uzbierałam sobie trochę kasy i zastanawiam się nad strunami, jakimiś z ciepłym brzmieniem, głębokim, bo to co mam, to brzmi prawie jak skrzypcowe, ostre bardzo. I teraz: nie wiem jakie wybrać struny, bo właściwie to sie na tym nie znam, a moją nauczycielką ma być skprzypaczka, która chyba raz w ręku miała altówkę póki co. No i, może ktoś będzie kupował z tej sklepu struny, jak się uzbiera kilka osób kupujących razem, to może wyjdzie jeszcze taniej?
http://chmil.deviantart.com/

Licence to Interpret
Starring: The Viola Player - agent 000, or even less...
"My name is Player, Viola Player"
sledzik

Pochwały: 2

Reklama
Poprzednia strona

Powrót do Altówka