Łatwe kwartety smyczkoweAranżacje wychodzą na przeciw oczekiwaniom szkoły muzycznej I stopnia i ogniska muzycznego
15,99 zł32 str. A4
sklep muzyczny
sklep muzyczny
 Smyczkowo.pl » Muzyka » Kącik lutniczy

Skrzypce, kupić? Warto?

Dział dla amatorów lutnictwa. Porady, artykuły...

Postprzez ninjakun » 18 sty 2011, o 17:53

Witam, mam tu wielki dylemat co do kupna skrzypiec, a sytuacja przedstawia się tak:
Kuzyn z USA, ma kumpla, który sprzedaje skrzypce. Skrzypce normalnie podobno kosztują jakieś 4 tys. dolarów (albo i więcej), ale dla kuzyna może spuścić cenę do 1 tys. $. Problem w tym, że znajdują się one zbyt daleko bym je mógł przetestować, wypróbować i ocenić. Mam tylko zdj. instrumentu, na etykiecie, jak widać w załączonych zdj. jest napisane: "Hans Kraus 700 set up to M.E.N.C specifications expressly for West Music Company". Skrzypce są z 2005 roku. Natomiast sam posiadam skrzypce Carlo Giordano z 2008 roku, model VS- 1.
Chciałbym zasięgnąć Waszej rady, czy to byłaby dobra zmiana skrzypiec, czy da się ustalić czy to mogą być skrzypce lutnicze/manufakturowe/fabryczne, no i poznać Wasze ewentualne uwagi na ten temat ? Dodam, że aktualnie zostało mi 1.5 roku do ukończenia SM I st., gram też w Orkiestrze Zespołu Pieśni i Tańca.
Załączniki
img_1234.jpg
img_1238.jpg
img_1239.jpg
img_1240.jpg
img_1242.jpg
ninjakun

Postprzez JuliaIJa » 31 mar 2011, o 11:01

Witaj kupiłes juz skrzypce?
Jesli nie to moze cos Ci doradze tu na miejscu za taka sama kwote moge Ci załatwic nowe lutnicze :)
JuliaIJa

Postprzez violinpop » 1 kwi 2011, o 23:03

Jak dla mnie to fabryczne skrzypce, nawet po opisie w środku ;)
violinpop

Reklama

Powrót do Kącik lutniczy