Harmonia - część 1Podział na dwie części odpowiada podziałowi na pierwszy i drugi rok nauczania harmonii ogólnej
55,90 zł254 str. A5, miękka oprawa
sklep muzyczny
sklep muzyczny
 Smyczkowo.pl » Muzyka » Muzycy, nurty muzyczne

Sarah Chang w Poznaniu

Dyskusje o nurtach muzycznych, kompozytorach, muzykach.

Postprzez Presto » 18 cze 2011, o 14:06

Hej,byliście na jej koncecie 17 czerwca 2011 :)?
ja byłem i się zawiodłem , a wam się podobało?

//Nie nadużywamy wielkich liter w nazwach wątków. Kafar
Presto

Postprzez rzepola » 18 cze 2011, o 17:56

Osobiście nie byłam i nigdy nie słyszałam jej na żywo, ale znam ją z licznych nagrań, jak również z recenzji. Mam na tej podstawie wyrobioną o niej opinię, jako o cudownym dziecku, które po wejściu w dorosłość jedzie już tylko na tym, że było kiedyś cudownym dzieckiem i trochę na tym, że ma ładne ciało i twarz. Jej interpretacje są strasznie płytkie, szkolne, takie jakby je zagrał "byle uczeń" gdyby tylko niedostatki techniczne w tym nie przeszkadzały. Jest to raczej skrzypcowa "idolka nastolatek" tak jak Vanessa Mae, itp. Nie jest to, zdecydowanie, wiolinistyka najwyższej klasy.
Mimo to zachęcam, żebyś powiedział coś więcej na temat Twoich wrażeń i samego koncertu. Co konkretnie Ci się nie podobało? Czy wszystko? Czy było coś kompletnie nieakceptowalnego, czy tylko same nudy i ewidentna rutyna? Olśnił Cię któryś moment, albo czy chociaż znalazłeś ciekawy detal? Jak reakcje publiczności? Jak dyrygent, jak bis i CO było na bis?
Jeśli chcesz osiągnąć sukces, nie idź linią najmniejszego oporu, ale drogą maksymalnego doskonalenia.

If you think you can do it, or you think you can not - either way you are correct.

Otóż wydaje się, że spontaniczną, a zarazem najbardziej adekwatną odpowiedzią na piękno jest zachwyt.
rzepola
Moderator

Pochwały: 1

Postprzez Madzik » 19 cze 2011, o 11:59

Nie byłam na koncercie, ale słyszałam, że bisu nie było. Sarah Chang wychodziła się kłaniać, ale bisu nie zagrała.
Madzik

Postprzez rzepola » 19 cze 2011, o 12:38

Madzik napisał(a):Nie byłam na koncercie, ale słyszałam, że bisu nie było. Sarah Chang wychodziła się kłaniać, ale bisu nie zagrała.

No to taka lekka wiocha. A nie wiesz, czemu?
Jeśli chcesz osiągnąć sukces, nie idź linią najmniejszego oporu, ale drogą maksymalnego doskonalenia.

If you think you can do it, or you think you can not - either way you are correct.

Otóż wydaje się, że spontaniczną, a zarazem najbardziej adekwatną odpowiedzią na piękno jest zachwyt.
rzepola
Moderator

Postprzez Diedra » 30 cze 2011, o 11:16

rzepola napisał(a):Jej interpretacje są strasznie płytkie, szkolne, takie jakby je zagrał "byle uczeń" gdyby tylko niedostatki techniczne w tym nie przeszkadzały.

Czyli w skrócie - gdyby TYLKO potrafili, to tak by grali? ;) hmmm... ;)
Diedra

Postprzez rzepola » 30 cze 2011, o 13:59

Diedra napisał(a):Czyli w skrócie - gdyby TYLKO potrafili, to tak by grali? ;) hmmm... ;)

Tak, dokładnie. A ponieważ jest dużo takich, którzy potrafią i do tego są muzykalni, lepiej słuchać ich.

rzepola
Moderator

Postprzez mycha_violin » 12 sie 2011, o 11:33

ja byłam ... ogólnie jestem fanką Sary Chang ale tym razem bardziej popisała się swoją kreacją ...
no już mogła coś zagrać na ten bis ;/
Skrzypce, których muzyka działa kojąco ma moją duszę, były kiedyś drewnem kaleczonym przez ostre dłuta.
mycha_violin

Reklama

Powrót do Muzycy, nurty muzyczne