Zasady muzykiPrzygotowanie do nauki harmonii, podstawy akustyki, dynamiki, artykulacji
29,00 zł180 str. B5, miękka oprawa
sklep muzyczny
sklep muzyczny
 Smyczkowo.pl » Muzyka » Hyde Park

Przedstawiamy się i Witamy :)

Miejsce na luźne dyskusje, niekoniecznie związane z muzyką.

Postprzez rozum i serce » 22 sty 2012, o 15:59

Witam wszystkich :)
Mam aż 18 lat (staaara jestem) i w tym roku piszę mature... :-P dobra, to był zły początek.
Na skrzypcach uczę się od paru lat, piąty rok już chyba idzie, w tym roku kończę szkołę muzyczną I stopnia (czasami daje się mnie słuchać), i właściwie mam dylemat, czy dalej kontynuować naukę. Oczywiscie bardzo bym chciała, ale boję się, ze nie pogodzę tego ze studiami, poza tym nie wiem, czy mnie gdzieś przyjmną. Póki co mam zamiar duuużo- jeszcze wiecej niż zwykle-grać, grać i grać ;-) Poza muzyką, w moim życiu dość nietypowo jak na "artystę", króluje też matematyka, ale przecież "muzyka to matematyka zaklęta w dźwiękach"- tak mawiała moja ukochana pani od pianina. Bardzo lubię też język niemiecki,dobrą książkę, dobry film, podumać nad tym wspaniałym światem, rozmawiać na tematy, na które się zazwyczaj nie rozmawia. Ogólnie jestem trochę oderwana od rzeczywistości, taka "twardo stąpająca 10 cm nad ziemią", ale dobrze mi tak, nawet bardzo :)
Zazwyczaj nie lubię się udzielać tak hmm... internetowo, ale mam nadzieję, ze jakoś się zintegruję z juz naszą skrzypcową społecznością, z ludźmi, którzy mają podobnego bzika jak ja, na tym punkcie i którzy będą mnie inspirować w chwilach zwątpienia, które chyba każdy, częściej, czy rzadziej ma:)
Hmm... i chyba mam skołonności do gadulstwa.
Życzę wszystkim miłego dnia i dużo uśmiechu, bo wtedy świat wygląda zuuupełnie inaczej:)
rozum i serce

Postprzez rzepola » 22 sty 2012, o 16:37

Witamy serdecznie nową użytkowniczkę!
Ja też miewałam w życiu ciągoty do matematyki i dobrych książek (drugie zostało mi do teraz). Myślę, że się dogadamy :).
Jeśli chcesz osiągnąć sukces, nie idź linią najmniejszego oporu, ale drogą maksymalnego doskonalenia.

If you think you can do it, or you think you can not - either way you are correct.

Otóż wydaje się, że spontaniczną, a zarazem najbardziej adekwatną odpowiedzią na piękno jest zachwyt.
rzepola
Moderator

Pochwały: 1

Postprzez Anzelma112 » 3 lut 2012, o 22:00

Jestem Ania, mam 13 lat i mieszkam w Warszawie. Uczę się grać na skrzypcach ok. rok. Zainspirowała mnie moja idolka - Emilie Autumn i uważam, że skrzypce dla mnie to strzał w dziesiątkę! ^^
No i co tu jeszcze na pisać? Uczę się grać prywatnie.
Nie wiążę za bardzo przyszłości ze skrzypcami. To jest ot taki dodatek do mojego nudnego życia.
Co poza muzyką? Zjawiska paranormalne, moda nowożytna, pin-up, rysunek i książki
Obiecuję, że postaram się w miarę często udzielać na forum :)
"I nastał czas, że wylał hades!
I nie pomoże nic, gdy zmieszasz ropę z krwią"
~Hunter - T.E.L.I...
Anzelma112

Reklama
Poprzednia strona

Powrót do Hyde Park