Łatwe kwartety smyczkoweAranżacje wychodzą na przeciw oczekiwaniom szkoły muzycznej I stopnia i ogniska muzycznego
15,99 zł32 str. A4
sklep muzyczny
sklep muzyczny
 Smyczkowo.pl » Muzyka » Muzycy, nurty muzyczne

Plotki i ploteczki ;) - uczniowie polskich szkół muzycznych.

Dyskusje o nurtach muzycznych, kompozytorach, muzykach.

Postprzez stanowcza » 18 cze 2011, o 14:13

Hej ,
piszcie tutaj swoich ulubionych uczniów SKRZYPIEC z polskich szkół muzycznych ;)
może być ich kilku ; podstawówka , średnia itp,;)
tylko uzasadnijcie :D
np.: JAN KOWALSKI , bo ...
ha ha ;pp
stanowcza

Postprzez Presto » 18 cze 2011, o 14:22

hmmm...kiedyś lubiłem Chanelle Bednarczyk(chodziła ze mną do szkoły) , ale teraz nie aż tak ...
z podstawówki to sara dragan oczywiście , bo jest muzykalna , gra trudne utwory w nieziemski sposób-poprostu cudo ! to prawdziwy talent - ona kiedyś będzie sławna jak Sarah Chang-zobaczycie !
marta gidaszewska jest też bardzo dobra , nie taka jak sara ale tez gra super , bardzo dokładna , nie gra jakis tam trudnych rzeczy ale tez jest super swietna !!
ze sredniej to Celina Kotz cos osiagnie , nie znam jej osobiscie ani w ogole ale zycze jej powodzenia na wieniawskim ! Marysia Włoszczowska to samo co celina .
ale stanowcz - zapomnialas o studentach ! studenci ... marta kowalczyk , perfekcja !
Presto

Postprzez rzepola » 18 cze 2011, o 18:07

Najbardziej podobają się Celina Kotz i Maria Włoszczowska. Marty Gidaszewskiej nigdy nie słyszałam, ale zdecydowanie wolę osoby, które grają łatwiejsze utwory ładnie ze swobodą i dużą rezerwą techniczną, niż trudniejsze i je kaleczą, byle tylko pokazać, gdzie leży granica ich cudownych umiejętności. Szkoda, że rodzice i nauczyciele bardzo często nie rozumieją, jak wielką krzywdę robią dziecku w ten sposób.
Jeśli chcesz osiągnąć sukces, nie idź linią najmniejszego oporu, ale drogą maksymalnego doskonalenia.

If you think you can do it, or you think you can not - either way you are correct.

Otóż wydaje się, że spontaniczną, a zarazem najbardziej adekwatną odpowiedzią na piękno jest zachwyt.
rzepola
Moderator

Pochwały: 1

Postprzez sledzik » 18 cze 2011, o 18:23

Ja pamiętam jeszcze jak Celina zaczynała grać i już wtedy była sporo ponad innymi z jej rocznika :) W pewnym sensie było widać jakąś rywalizacje między nią, a starszą siostrą Malwiną, ale może to mi się wydawało tylko, w każdym razie w naszej szkole się o nich mówiło, to było dziwne, jak można TAK grać :shock: ale mimo wszystko mam nadzieję, że dobrze pójdzie Celinie na Wieniawskim :) słyszałam jej program konkursowy, jak dla mnie zarąbiście gra ^^
http://chmil.deviantart.com/

Licence to Interpret
Starring: The Viola Player - agent 000, or even less...
"My name is Player, Viola Player"
sledzik

Pochwały: 2

Postprzez Presto » 19 cze 2011, o 11:53

no taaaak...celina jest swietna ;)
a co do sary slyszalem ja z trzy razy i ona gra trudne utwory,ale swietnie wiec nie rozumiem rzepola , czemu masz tak sceptyczne podejscie ;) powiesz ;)?
Presto

Postprzez rzepola » 19 cze 2011, o 12:24

Nie słyszałam nigdy Sary na żywo i mój komentarz nie odnosił się do niej, tylko do Marty Gidaszewskiej.
Jeśli chcesz osiągnąć sukces, nie idź linią najmniejszego oporu, ale drogą maksymalnego doskonalenia.

If you think you can do it, or you think you can not - either way you are correct.

Otóż wydaje się, że spontaniczną, a zarazem najbardziej adekwatną odpowiedzią na piękno jest zachwyt.
rzepola
Moderator

Postprzez Veronica » 5 lut 2012, o 16:06

A co powiecie o tej dziewczynce? Według mnie ponadprzeciętnie jak na swój wiek gra, pewnie kiedyś o niej usłyszymy...
http://www.youtube.com/watch?v=IfrkX-ZC ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=VDeqc34osGk
Veronica

Postprzez Rose » 11 lut 2012, o 23:27

Słuchałam jeszcze innych nagrań tej dziewczynki i muszę powiedzieć że jestem pod dużym wrażeniem ;-)
Rose

Postprzez jarek_251 » 12 mar 2012, o 23:03

Mój ulubiony skrzypek to Sebastian Czaja pewnie nie znacie ale powiem wam że jest on rewelacyjny. Znam go ztąd że robił mi dodatkowe lekcje no i urodził się w tym mieście co ja. Jest on teraz uczniem Bartłomieja Nizioła z szkoły w Bernie i tam się u niego uczy .
Oto nagranie jak gra: http://www.youtube.com/watch?v=HoUcp05NDdM .
Oprócz niego podoba mi się Anna Malesza, którą z nam z kursu Jana Romanowskiego na, który zapraszam.
Oto link z jej nagraniem http://www.youtube.com/watch?v=jK5B6vU9bmU .
O Sarze Dragan i tej Magdy też słyszałem, ale powiem że Sara jest o wiele lepsza. Dla mnie jest podziwem granie mendelsohna w 4 klasie czy wieniawskiego d moll w 5.
jarek_251

Postprzez rzepola » 13 mar 2012, o 13:15

Nagranie Bacha jest rzeczywiście piękne.
Bez względu na to, jak imponujące jest poprawne granie tak trudnych koncertów w tak młodym wieku (a, oczywiście, jest bardzo), proszę nie używac porównań w stylu lepszy/gorszy. To po prostu może zabolec niektóre osoby.

EDIT: Zwłaszcza, że mówimy tak naprawdę jeszcze o dzieciach.

rzepola
Moderator

Reklama

Powrót do Muzycy, nurty muzyczne