Zasady muzykiPrzygotowanie do nauki harmonii, podstawy akustyki, dynamiki, artykulacji
29,00 zł180 str. B5, miękka oprawa
sklep muzyczny
sklep muzyczny
smyczkowe
 Smyczkowo.pl » Muzyka » Kącik lutniczy

niemile zaskoczony

Dział dla amatorów lutnictwa. Porady, artykuły...

Postprzez sowa » 22 sty 2012, o 22:13

witam serdecznie miałem swoje skrzypce u lutnika zmiana kąta szyjki nowy klocek przy szyjce, szlif podstrunnicy, wymiana podstawka bo stary był za niski instrument jest fabryczny ale grał całkiem nieźle musiałem go oddać do renowacji bo wejście w pozycje było męczące podstrunnica za blisko pudła około 16 mm szyjka wmontowana w klocek przedni za pomocą śruby. Jednak po renowacji każdy dźwięk jest delikatnie brzęczący już nie czysty jak przed renowacją gdzie tkwi błąd jestem delikatnie załamany bo miałem nadzieję że pogram na nich dłużej a tu taki klops :cry:
sowa

Postprzez rzepola » 23 sty 2012, o 01:11

Może wilk, może coś innego, co ciężko stwierdzić. Idź do lutnika z reklamacją, przecież to też człowiek.
Jeśli chcesz osiągnąć sukces, nie idź linią najmniejszego oporu, ale drogą maksymalnego doskonalenia.

If you think you can do it, or you think you can not - either way you are correct.
rzepola
Moderator

Pochwały: 1

Postprzez sowa » 28 sty 2012, o 13:01

Skrzypce są jak człowiek ,który po każdej przebytej operacji przechodzi okres rekonwalescencji , więc zwracam honor mojemu lutnikowi publicznie . Z dnia na dzień dźwięk jest coraz lepszy :lol:
sowa

Reklama

Powrót do Kącik lutniczy