Materiały do ćwiczeń harmonicznychInteresujące i instruktywne przykłady z literatury muzycznej do harmonicznej analizy
45,00 zł336 str. B5, miękka oprawa
sklep muzyczny
sklep muzyczny
 Smyczkowo.pl » Instrumenty » Wiolonczela

Jakich kalafonii używacie do smyczków?

Budowa wiolonczeli, strojenie wiolonczeli, akcesoria

Postprzez yamada » 10 kwi 2010, o 23:16

Chwalcie się, jakie macie. Proponujcie, które są dobre i wytrzymałe. Czy ładnie pachną? xD Były na ten temat parę słów, hehe ;)
yori kesshite...
yamada

Pochwały: 1

Postprzez Lan Hikari » 16 kwi 2010, o 20:33

Ja na obecnym etapie korzystam z kalafonii firmy NYMAN HARTS i jestem zadowolony. Jest wytrzymała, nie kruszy się. Sprzedają porządniejszy kawałek kalafonii, więc na troszkę dłuższy czas mi wystarczy. Z tego co właśnie wącham to chyba bezzapachowa, przynajmniej takie wrażenie robi :-)

@yamada - jako, że tylko my dwoje gramy tu na wiolonczeli, to jakiej Ty używasz kalafonii :-P
Lan Hikari
Moderator

Postprzez yamada » 16 kwi 2010, o 22:25

.
Ostatnio edytowano 23 paź 2011, o 13:30 przez yamada, łącznie edytowano 1 raz
yori kesshite...
yamada

Pochwały: 1

Postprzez tijgertje » 19 kwi 2010, o 12:13

Pirastro. Jestem bardzo zadowolona. Jest dosc ciemna, nie sypie sie i dosc dlugo dobrze siedzi na smyczku. Zapachu nie czuje, ale nie wydaje mi sie istotny;) Mam jeszcze Paganini , uzywalam jakis czas, pachnie ladnie, bylam zadowolona, ale jak ja kiedys gdzies zapodzialam i kupilam Pirastro, to zauwazylam roznice. Paganini wydaje sie bardziej lepka, ale szybciej sie obsypuje i znacznie czesciej musialam smarowac smyczek. Przy "smutasach" z dlugimi dzwiekami brzmi ciut lepiej, ale staram sie grac jednym smyczkiem (sporadycznie dwoma), wiec wybralam to co najlepiej pasuje do wszystkiego :-P
tijgertje

Postprzez rimedio » 17 maja 2010, o 23:58

http://musicman.pl/sklep/instrumenty-sm ... emna-2959/
Mam identyczną i ogólnie nie narzekam, jedyne co mnie denerwuje to że smyczek sie troche klei jak kalafonia go już...dopadnie:) Przypominam: post amatora;)
rimedio

Reklama

Powrót do Wiolonczela