Zasady muzykiPrzygotowanie do nauki harmonii, podstawy akustyki, dynamiki, artykulacji
29,00 zł180 str. B5, miękka oprawa
sklep muzyczny
sklep muzyczny
smyczkowe
 Smyczkowo.pl » Muzyka » Kursy, konkursy

Europejskie Warsztaty Muzyczne Kołobrzeg

Dyskusje o odbywających się kursach i konkursach muzycznych.

Postprzez skrzypmen » 26 kwi 2010, o 09:44

Na nowym Forum nie może zabraknąć informacji o Europejskich Warsztatach Muzycznych i Letnich Warsztatach Orkiestrowych które po raz VI odbędą się w Kołobrzegu w lipcu 2010 r.
Link do strony: www.promocjatalentow.pl

pozdr. skrzypmen
skrzypmen

Postprzez Namizawa » 26 kwi 2010, o 18:43

Planuje wysłać tam zgłoszenie,gdyby inny kurs (oby nie!) nie wypalił,chce mieć jakieś zabezpieczenie.Rozmawiałam z panią podaną w zakładce kontakt.Powiedziała,że mogę próbować tam startować,trochę była niepewna po info na temat mojego krótkiego stażu gry,ale nie byłą na nie ;]
Ogólnie kurs wygląda ciekawie,może jakieś opinie?
Every time you write parallel fifths, Bach kills a kitten.

Skrzypce są nagie. Mają chude ramionka. Niezdarnie chcą się nimi
zasłonić. Płaczą ze wstydu i zimna. Dlatego. A nie, jak twierdzą recenzenci
muzyczni, żeby było piękniej. To nieprawda. Z.Herbert
Namizawa

Pochwały: 4

Postprzez maryvno » 7 maja 2010, o 23:31

Czy może się ktoś szerzej wypowiedzieć o kursach w Kołobrzegu? Mój nauczyciel namawia mnie, żebym pojechała tam do p. Rezler. Chciałabym mieć więcej informacji, ponieważ praktycznie nic nie wiem o tych warsztatach tym bardziej, że mam mało czasu (do 20.05 trzeba wysłać zgłoszenia). Waham się między warsztatami w Kołobrzegu, a kursami w Łańcucie, który już trochę znam, bo rok temu tam byłam. Może mi ktoś pomóc? :)
maryvno

Postprzez Namizawa » 7 maja 2010, o 23:41

Ja wysłałam tam zgłoszenie i też trochę w ciemno jadę.Mogę tylko tyle na ten temat dodać że jeżeli oczywiście prof się zgodzi przyjąć początkującego to takie osoby też mogą tam się wybrać.Zgłosiłam się właśnie do tej pani którą polecił Ci nauczyciel.Zrobiłam to w zasadzie dzięki sugestii pani do której napisałam meila w kwestii uczestnictwa.

Namizawa

Postprzez mulberry1524 » 8 maja 2010, o 15:19

Hej ;) ja mogę się wypowiedzieć, bo byłam w tym Kołobrzegu na tych właśnie warsztatach ;)
i byłam właśnie u p.Rezler-Niesiołowskiej. Baaardzo polecam ! Bardzo miła, otwarta kobieta. naprawdę! pokazała mi dużo ciekawych rzeczy i lekcje przebiegały naprawdę miło ;)
Jeśli chodzi o inne atrakcje, to ja więcej tam nie pojadę, ponieważ mieszkaliśmy w jakimś internacie który był baaaaaaaaaaaaaaardzo daleko od plaży ;/ masakra. Chyba z 5 km trzeba było iść na pieszo :P
Ale blisko ( w miarę ) sklep Lidl. Poza tym opieki nie było w ogóle :P wszyscy latali i wracali o 4, 5 rano z plaży. Bo drzwi internatu były otwarte całą noc . aha, jedzenie w tej stołówce w ogóle mi nie smakowało ;p Ja z resztą trafiłam na bardzo brzydką pogodę ;) no i jeśli nie przyjedziesz ze swoją ekipą to cięzko Ci będzie się gdzieś wkręcić :P jeśli jeszcze są jakieś pytania to proszę pisać.
mulberry1524

Postprzez skrzypmen » 8 maja 2010, o 21:06

To i ja dopiszę kilka słów na temat tych wrasztatów.
Jako że jestem już kursowym weteranem mam już dużo materiału do porównań. Byłem już na kursach w Janowcu, Łańcucie, Żaganiu i Kołobrzegu i z całą odpowiedzialnością mogę napisać, że najlepszy (moim zdaniem) okazał się kurs właśnie w Kołobrzegu. Nigdzie nie było takich warunków żeby noclegi, jedzenie i zajęcia zarówno indywidualne jak i orkiestry odbywały się wjednym miejscu. Jedynie zajęcia z akompaniatorami były w szkole muzycznej. Cały dzień można było spędzić w kapciach od śniadania poprzez zajęcia aż do kolacji a wieczorkiem na koncert...Kadra profesorska z najwyższej półki, pianiści również bez zarzutu. Zresztą spotykałem wśród uczestników samą czołówkę wiolinistyczną z Agatą Szymczewską na czele. Nie czułem tu jakiegoś preferowania "gwiazd" jak choćby w Żaganiu i ogólnie atmosfera bardzo fajna. Widzę że na nowym forum przeważają zwolennicy Łańcuta więc żeby się im nie narażać powiem tylko że moja noga tam już na pewno nie postanie. Podobnie odpuściłem sobie zakomarzony Janowiec, o którym nic dobrego nie powiem.
Może jeszce napiszę co mi się jeszcze podobało w Kołobrzegu. Zajęcia są co drugi dzień, a że jest to długi kurs jest czas i na wypad nad morze i bez problemu można zagrać nawet kilka razy na codziennych koncertach, które są nagrywane i już następnego dnia moi starzy mieli dowód w Internecie że grałem (było zdjęcie i fragment nagrania). Dodam że nie ma żadnych problemów z występem jak chociażby w Żaganiu (każdy może zagrać kiedy chce i dają jeszcze czekoladę zamiast kwiatka).
pozdrawiam
skzypmen
skrzypmen

Postprzez Namizawa » 8 maja 2010, o 21:49

A ktoś stąd tam jedzie?

Namizawa

Postprzez maryvno » 29 maja 2010, o 00:16

Ja jadę, wysłałam dawno zgłoszenie, wpłaciłam zaliczkę, tylko jeszcze nie wiem, co z opiekunem ... ;/
maryvno

Postprzez Namizawa » 29 maja 2010, o 09:24

To takim razie pewnie się spotkamy ;] Mimo tego że jestem początkująca przyjęto mnie do p.Rezler Niesiołowskiej.Tylko jeszcze muszę zaliczkę wpłacić bo mi ciągle z głowy to wylatuje ;p

Namizawa

Postprzez maryvno » 30 maja 2010, o 17:28

To musisz się pospieszyć, bo termin upływa we wtorek :)
maryvno

Postprzez Namizawa » 30 maja 2010, o 17:39

Już się tym nie martwię,wczoraj wieczorem przysiadłam i zrobiłam przelew ;] Muszę jeszcze tylko do nich napisać w innej kwestii.Najnormalniej w świecie ciekawa jestem co jeszcze będzie się tam działo prócz lekcji instrumentu,koncertów... Na czym tam jeszcze będzie upływał czas.

Namizawa

Postprzez maryvno » 4 cze 2010, o 21:41

Ja na pewno wybiorę się na parę lekcji u innych nauczycieli skrzypiec, ewentualnie altówki. Wszystkie lekcje są otwarte, więc nie będzie problemu. No i raczej zapiszę sie na orkiestrę.
Będzie morze "pod nosem" więc zja amierzam też tam się wybrać. :mrgreen:
maryvno

Postprzez Namizawa » 4 cze 2010, o 23:51

Zazdroszczę po trosze,ja z moimi dopiero rozwijającymi umiejętnościami pewnie będę się głównie przyglądać bo na orkiestrę nie ma żadnych szans.Na szczęście zawsze można pograć z innymi.A skoro będziemy na tym samym kursie to będzie wypadało się zapoznać ;]

Namizawa

Postprzez reveliccia » 4 lip 2010, o 16:11

hello! czy jedzie ktoś może z Bałoszyc 15 lipca prosto do Kołobrzegu??
akurat tak się składa, że zapisałam się na Bałoszyce i Kołobrzeg, nie zastanawiając się wcześniej jak dostanę się z jednych na drugie...he he
reveliccia

Postprzez Namizawa » 4 lip 2010, o 22:59

ja niestety nie,ale mam pyt do was jadących do Kołobrzegu,kiedy przyjeżdżacie? ja będę już 16 popołudniu,ciekawe czy dużo osób będzie wcześniej

Namizawa

Reklama
Następna strona

Powrót do Kursy, konkursy