Harmonia - Zbiór zadań i przykładówRozszerzenie dwutomowego podręcznika do Harmonii
32,00 zł68 str. B5, miękka oprawa
sklep muzyczny
sklep muzyczny
 Smyczkowo.pl » Muzyka » Repertuar

Co graliście na dyplomiew II stopniu?

Dział poświęcony repertuarowi, nutom, nagraniom

Postprzez marionetka » 10 sie 2011, o 10:45

cześć. chciałabym się dowiedzieć co graliście na dyplomie w II stopniu lub co macie zamiar zagrać. sama jeszcze nie mogę się zdecydować z koncertem, bo to dość problemowe dla mnie. i jeszcze jedno. czy można zagrać "The Lark Ascending" ("Wzlatujący skowronek"). wiem, że tego nie ma w wykazie, ale może ma ktoś doświadczenie w tej kwestii. proszę o pomoc i z góry za nią dziękuję : D
po koncercie, na którym grałam. Mama i nauczycielka skrzypiec i śpiewu w jednym- "no... tak w sumie, to bardzo średnio wyszłaś..."
pani J., koleżanka Mamy, nauczycielka fortepianu- "a Emilka jak zawsze fantastycznie grała! Najbardziej mi się podobałaś!"
marionetka

Postprzez mycha_violin » 24 sie 2011, o 12:47

hej! to zależy co grałaś ostatnio . Ja planuję zagrać - hmm jeszcze nie mam planów . co prawda to już całkiem niedługo ale muszęjeszcze to uzgadniać z nauczycielem. Musisz się zastanowić co grałaś ostatnio , a później dopasować do tego odpowiedni rpertuar ;)
Skrzypce, których muzyka działa kojąco ma moją duszę, były kiedyś drewnem kaleczonym przez ostre dłuta.
mycha_violin

Postprzez Krakowiaczek » 24 sie 2011, o 14:54

II koncert Szymanowskiego - piękna sprawa...
Jestem byłym skrzypkiem - teraz tworzę strony internetowe (to też rodzaj sztuki)
Krakowiaczek

Postprzez izahe » 25 sie 2011, o 15:26

IV Vieuxtemps
Siciliana i Presto Bacha
Wieniawski La velocite, Paganini 5, 13
I Sonata Griega
hmm jakieś orkiestrówki były i co tam jeszcze? hmm.
weź moje skrzypce i zagraj tak jak ja...
izahe
Moderator

Pochwały: 5

Postprzez kreaspiracje » 14 paź 2011, o 17:29

Sonata Waltona (nieznana, a piękna!)
Czajkowski, I cz.
Subito, Lutosławski.

www.kreaspiracje.wordpress.com
kreaspiracje

Postprzez bang » 18 lis 2011, o 17:35

Sibelius cz 1
kaprys 13 i 24 Wieniawskiego
sonata Ravela
:)
bang

Postprzez rzepola » 31 mar 2012, o 14:55

U nas jedna dziewczyna grała to: http://www.youtube.com/watch?v=fUk5wG6ItYk . Pierwszy raz słyszałam ten utwór. Wyszedł całkiem nieźle. Oprócz tego był kaprys Dontego i Appassionata Suka. Wiem też, że inna skrzypaczka bierze się za drugi koncert g-moll Prokofiewa. Bywały też Bruchy i Mendelssohny. Prawda jest taka, że można grać wszystko, tylko trzeba to zrobić dobrze.
Jeśli chcesz osiągnąć sukces, nie idź linią najmniejszego oporu, ale drogą maksymalnego doskonalenia.

If you think you can do it, or you think you can not - either way you are correct.

Otóż wydaje się, że spontaniczną, a zarazem najbardziej adekwatną odpowiedzią na piękno jest zachwyt.
rzepola
Moderator

Pochwały: 1

Reklama

Powrót do Repertuar