przez Reszka » 2 wrz 2011, o 02:03
Co do konsultacji... Zdawałam 1 raz. Zdałam bez konsultacji, ale na studia płatne. Zdawałam 2 raz bez konsultacji. Dostałam się na dzienne. Mnie sie udalo, ale nie wiele jest takich. Jesli jest w Tobie potencjał, wystarczy raz pójsc na lekcje do odpowiedniej osoby, byle by tylko Ciebie wcześniej - przed wstępnymi - ktoś zauważył. Prócz zdolności manualnych liczy się również to czy szybko realizuje sie uwagi i czy jest się muzykalnym, wrażliwym na wszystko co w muzyce jest ukryte...
Zyczę wszystkim kandydatom powodzenia.
Na kompozycji liczy się nie tylko harmonia, dzis tez w dużej mierze komponuje sie wykorzystując komputerowe brzmienie i elektroniczne efekty. Są do tego specjalne programy. Nie tylko myslcie o tym czy jest to kierunek oblegany, ale też czy bedziecie miec po tym prace. najlepiej studiować jednocześnie dwa kierunki, tak by móc część przedmiotów sobie przepisać, te które się dublują. Studiowanie 2 kierunków jest bardzo trudne zwłaszcza przy instrumentalnym, gdzie trzeba po prostu cwiczyc. Często ludzie biorą sobie zupełnie inne studia dodatkowe, np. psychologie czy cos tam innego humanistycznego i ciągną dwa kierunki, jest to wtedy możliwe bo można wziąc ksiązke do autobusu i uczyć się w kazdej wolnej chwili, natomiast cwiczyc w autobusie na instrumencie nie można. Ale ludzie dają rade przy dwóch zupełmie odmiennych kierunkach jednocześnie.